Occasion Garant Plan

De aanschaf van een occasion gaat vaak gepaard met vragen en onzekerheid. Al staat de verkoper in voor de kwaliteit van de auto, kan er aan elke auto iets kapot gaan. De fabrieksgarantie op nieuwe auto’s verloopt al na twee jaar en u wilt met uw occasion niet voor onverwachte reparatiekosten komen te staan. Occasion Garant Plan beperkt dit risico aanzienlijk.

OCCASION GARANT PLAN (OGP)

Uw occasion komt in aanmerking voor Occasion Garant Plan* als deze bij aankoop minder dan 200.000 kilometer heeft gereden en jonger is dan tien jaar. Het Occasion Garant Plan beschermt u tegen onverwachte reparatiekosten en biedt een volledige vergoeding van loonkosten. Bovendien worden materiaalkosten vergoed prorata de effectieve kilometerstand. Per schadegeval geldt een vergoeding van maximaal € 2.500,-.

  Materiaal vergoeding Arbeidsloon vergoeding
tot 100.000 km 100% 100%
tot 120.000 km 80% 100%
tot 140.000 km 60% 100%
boven 140.000 km 40% 100%

Occasion Garant PlanOccasion Garant Plan is verbonden aan het voertuig en wordt bij verkoop overgedragen aan de nieuwe eigenaar. De garantiedekking is geldig in Nederland, maar ook bij zaken- en vakantiereizen in Europa. Voor de garantie is het van belang dat het door de fabrikant voorgeschreven onderhoud tijdig wordt uitgevoerd.

DE DEKKING

Occasion Garant Plan biedt dekking op de onder de garantie vallende reparaties gedurende de looptijd (6 of 12 maanden), ongeacht het aantal schadegevallen en gereden kilometers. Occasion Garant Plan biedt daarin twee mogelijkheden: 

OCCASION GARANT PLAN BASIS

Bij OGP Basis geldt de garantie voor de motor, versnellingsbak, differentieel en eindaandrijving. 

OCCASION GARANT PLAN PLUS

Bij OGP Plus wordt deze dekking uitgebreid met aandrijfassen, stuurinrichting, remmen, airconditioning, brandstofsysteem, elektrisch systeem, koelsysteem, uitlaatsysteem, veiligheidssystemen en elektrische accessoires. 

* Voor een uitgebreide omschrijving van de acceptatierichtlijnen van Occasion Garant Plan verwijzen we u naar de Verzekerings Voorwaarden.